top of page

הבית מאחורי החורשה

הבית מאחורי החורשה - תכנון בניין מגורים בירושלים, בן 35 יח”ד.

התכנון, נותן מענה לצרכי הלקוח יחד עם כיבוד והקשבה לסביבה.

הסגנון מודרני, המנסה להשתלב בסביבה הטבעית שלו, תוך התייחסות למאפייניו היחודיים של המגרש.​

אחד המאפיינים המרכזיים של הבניין הוא החורשה הממוקמת בחלק הקדמי של המגרש.  בתהליך התכנון, הוחלט לשמר את אלמנט זה, של האתר ולשלב אותו בקונספט התכנון. רצינו שהנוכחות של החורשה ותחושת החיים לצידו יהיו מרכיב מוביל בעיצוב. חזיתות המבנה הן שילוב של אבן, זכוכית ומסגרות, המסודרות בזוויות שונות ליצירת מראה דינמי- התוצאה היא בניין בולט ואלגנטי, ועם זאת גם פונקציונלי ופרקטי​.

המבנה מורכב משלוש מסות עיקריות, המחוברות ביניהן בגשרים. גשרים אלו מכוסים בזכוכית שקופה המאפשרת לאור טבעי להציף את המסדרונות המשותפים וליצור חלל מזמין ומסביר פנים לדיירים. הזכוכית השקופה מספקת גם חיבור בין חלקי המבנה השונים, מקדמת תחושת קהילה ושיתוף פעולה​.

RELATED PROJECTS

מלון גלי כנרת - טבריה

KINNERET

הבית שמאחורי החורשה

BAT YAM MONTESSORI

bottom of page